معیارتوسعه یافتگی،خام فروشی نیست /اگر ۱۰۰ سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم، بی فایده است


عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران عنوان کرد :

معیارتوسعه یافتگی،خام فروشی نیست /اگر ۱۰۰ سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم، بی فایده است

به گزارش ارک خبر:مهندس سید رضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران و مدیرعامل شرکت کلاچ در حاشیه نمایشگاه ماینکس تهران به خبرنگار ما گفت : کشورهایی مانند ایران که تولیدشان مازاد بر مصرف شان است به ویژه در بخش صنعت،به سمت صادرات می روند. حدود ۱۰ سال قبل ایران وارد کننده بود  اما در حال حاضر بحمدا… به یک صادر کننده تبدیل شده ایم و در تولید نیز با ۲۷ میلیون تن به رتبه دهم دنیا دست یافتیم اما ظرفیت ۳۵ میلیون تنی داریم.

وی افزود : کشور ژاپن که صادر کننده است و مواد اولیه ای ندارد هیچ نوع تعرفه ای برای واردات ندارد اما برای صنایع نهایی مانند خودرو و.. تعرفه قرار داده است. کشور آمریکا نیز تعرفه های سنگینی برای صنایع زیردستی قرار داده تا واردات کاهش یابد و در داخل صنعت خودش را شکوفا کند و این نُرمی است که باید صورت گیرد.

قرار دادن تعرفه بر روی مواد اولیه الزامی است که باید همه از آن حمایت کنند

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد : قرار دادن تعرفه بر روی مواد معدنی به منظورجلوگیری از خام فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا یک الزام است که دردستور کار قرار گرفت و نیاز است همه با رویکرد منافع ملی از آن حمایتنمایند. 

وی خاطر نشان کرد : مشکل اساسی این است،دولت سیاستی را در پیش گرفته که برای عام مردم قیمت حمل و نقل و مسکن راکاهش دهد لذا دو صنعت را هدف گرفته است یکی صنعت خودرو که می خواهد با قیمت پایین تولید و عرضه شود و دوم مسکن. لذا بر روی محصولات طویل فولادی مانند میلگرد وتیرآهن فشار آورده اما بر روی ورق خیر. زیرا از ورق در برج سازی عده خاصی استفادهمی کنند اما اکثریت جامعه از میلگرد و تیرآهن را ترجیح می دهند.

مهندس شهرستانی گفت : یکی از اقدامات مهم در شرایط جنگ اقتصادی فعلی،تولید با تمام توان است که آن لازمه آن تامین پایدار مواد اولیه است تا قیمت تمام شده کاهش یافته و شاهد سود دهی باشیم. لذا بهتر است دولت اجازه دهد عرضه و تقاضا همدیگر را پیدا کنند و بر این اساس برنامه ریزی صورت گیرد.

تعرفه ۲۵ درصدی بر مواد اولیه کافی نیست و باید افزایش یابد

مدیرعامل شرکت کلاچ بیان کرد : از اول مهرماه که تعرفه ۲۵ درصدی بر صادرات سنگ آهن بسته شد همه توقع داشتند تغییرات خوبی را شاهد باشند اما همچنان معادن تمایل به صادرات سنگ دارند و این نشان می دهد تعرفه ۲۵ درصدی بر مواد اولیه کافی نیست و باید افزایش یابد.

  سنگ آهن ثروتی ملی است  که به امروزیان و آیندگان تعلق دارد

عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران اظهار داشت : در اکتشافات صورت گرفته در حال حاضر ۳/۲ میلیارد تن سنگ وجود دارد و اگر بخواهیم با چشم انداز ۱۴۰۴ پیش برویم به ازای هر یک تن فولاد ،حدود سه تن سنگ آهن نیاز داریم و لذا برای تولید ۵۵ میلیون تن در حدود ۱۵۰ میلیون تن سنگ در سال نیاز داریم. تمام ذخایر فعلی که تخمین زدند بیش از ۱۵ سال نخواهد بود و بنابراین به یک وارد کننده سنگ آهن تبدیل شویم. این ماده اولیه ارزشمند ثروتی ملی است  که به امروزیان و آیندگان تعلق دارد و از طریق آن زنجیره فولاد تکمیل شود و به تبع اشتغالزایی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا را شاهد خواهیم بود.

 مهندس شهرستانی گفت : بازگشت ارز حاصل از صادرات در فولادی ها بیشتر از معدنی ها است.  به ازای هر یک تن فولاد که صادر می شود در حال حاضر حدود ۳۶۰ دلار درآمدی است که به کشور برمی گردد در صورتی که اگر یک تن به سه تن تبدیل شود از لحاظ سنگ در نظر گرفته شود حدود ۱۵۰ دلار باشد. به عنوان مثال ذوب آهن اصفهان ۱۲۰ درصد از ارز حاصل از صادرات  را به سامانه نیما بازگرداننده است که نشان از شفافیت عملکرد است.

معیار توسعه یافتگی،خام فروشی نیست بلکه تولید فولاد و محصولات دارای ارزش افزوده بالا معیار است

وی ادامه داد : به دلیل اینکه در شرایط تحریم قرار داریم  باید وابستگی را به نفت کمتر کنیم. نفت اگر تبدیل به انرژی و سپس به عنوان مثال محصولات پتروشیمی شود ارزش افزوده بیشتری دارد.  اگر نفت نفروشیم و به جای تبدیل مواد معدنی به فولاد  هم خام فروشی را شاهد باشیم به توسعه یافتگی نمیرسیم زیرا معیار توسعه یافتگی،خام فروشی نیست بلکه میزان تولید فولاد و محصولات دارای ارزش افزوده بالا است بنابراین نیاز است معدنی ها با آینده نگری ابتدا به تکمیل زنجیره فولاد و سپس به صادرات مواد معدنی بیندیشند.

ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین تولید کننده کشور به دلیل نداشتن مواد اولیه با ۶۰ درصد ظرفیت کار می کند،در حالی که ۷ میلیون تن سنگ دانه بندی صادر می شود 

اگر ۱۰۰ سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم، بی فایده است

عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران اضافه کرد : اگر به فرض سنگ آهن هم در کشور وجود داشته باشد امروز است شاهد هستیم ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین تولید کننده کشور به دلیل نداشتن مواد اولیه با ۶۰ درصد ظرفیت کار می کند،در حالی که ۷ میلیون تن سنگ دانه بندی صادر می شود و این واقعا خیانت به مملکت است که چرا این گونه ظرفیت ها خالی مانده اند. زمانی که قادر نیستیم نیاز داخل را تامین کنیم اگر ۱۰۰ سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم بی فایده است. متاسفانه استراتژی بلند مدت در این زمینه وجود ندارد و این موضوع بسیار آسیب زا است.



نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا