آیین اختتامیه‌ی جشنواره‌ «سهند داستانک» برگزار شد

ارک خبر- آیین اختتامیه‌ سومین جشنواره‌ «سهند داستانک» با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در شهر سهند برگزار و از برگزیدگان در سه بخش شعر، داستان کوتاه و مصورسازی تجلیل شد.
آیین اختتامیه‌ی جشنواره‌ «سهند داستانک» برگزار شد
به گزارش ایرنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اسکو و دبیر جشنواره «سهند داستانک» در آیین اختتامیه این رویداد فرهنگی ادبی گفت: آن‌چه که اینجا ارایه می شود، صرفا بخشی کوچک ماحصل تلاش‌های سه دوره‌ی متوالی است.
محمدعلی قلیزاده افزود: حدود ۹۰ اثر در بخش داستان کوتاه و ۱۸۰ اثر در بخش شعر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی به اهداف برگزاری این جشنواره و موضوعات مندرج در فراخوان اشاره و اضافه کرد: با توجه به ماهیت شهر جدید سهند، هم به لحاظ تعداد نفوس و هم به لحاظ موقعیت مکانی، که نزدیک به مرکز استان می‌باشد، و شهروندان ساکن در شهر جدید سهند متشکل از همه شهرستان‌های استان می‌باشند، یکی از بخش‌های جشنواره به «سهند شهر زیبایی‌ها» اختصاص یافت تا از این طریق بتوان به فرهنگ‌سازی و هویت‌بخشی به این شهر پرداخت.
قلی‌زاده هم‌چنین به بخش مصورسازی جشنواره «سهند داستان» اشاره کرد و اظهار کرد: با عنایت به این که شورای سیاست‌گذاری این جشنواره بر رویکرد آموزشی آن تاکید داشت، و هم‌چنین با توجه به نیاز منطقه در این خصوص، بخش مصورسازی به صورت کارگاه آموزشی در تاریخ ۷ اسفند با حضور اساتید محترم و هنرجویان عزیز برگزار شد که نتیجه‌ی آن نیز تهیه بیش از ۱۳۰ اثر ارزشمند می‌باشد که هم‌زمان با این مراسم در نمایشگاهی در محل مجتمع فرهنگی اسکو به نمایش گذاشته شده‌اند.
رجبی، معاون فرماندار شهرستان اسکو نیز گفت: متاسفانه بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در اثر بی‌توجهی به سنت‌ها و فرهنگ‌های جامعه به وقوع می‌پیوندد و برای غلبه بر بعضی از این رفتارهای نادرست نیازمند رسیدن به غنای فرهنگی هستیم.
وی وجود هنرمندان در عرصه‌های مختلف هنری اعم از موسیقی نقاشی خط و غیره را لذت زندگی اجتماعی بشر دانست و افزود: بسیاری از احساسات، مشکلات، و توانایی‌های فردی و اجتماعی می‌تواند در قالب مضامین هنری و ادبی مطرح و نشر شود.
معاون فرماندار اسکو با اشاره به برگزاری سومین جشنواره «سهند داستانک» ابراز امیدواری کرد شاهد رشد و رونق برگزاری جشنواره‌های بعدی باشیم.
مصطفوی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند نیز گفت: سهند به عنوان یک شهر جدید از ظرفیت‌های بالای فرهنگی و هنری برخوردار است و شرکت عمران شهر جدید سهند در کنار فعالیت‌های عمرانی که در این شهر بر عهده دارد، حمایت از برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری را وظیفه‌ی خود می‌داند و در همین راستا در تلاش هستیم دومین فرهنگ‌سرای شهر سهند را به زودی افتتاح و در اختیار علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر قرار دهیم.
نتایج داوری در بخش داستان کوتاه:
اعضای هیأت داوران بخش داستان کوتاه سومین جشنواره‌ی سهند داستانک، ازمیان آثاری که به مرحله‌ی نهایی داوری رسیده بودند، با توجه به ابعاد مطرح‌شده در داستان‌ها بر اساس موضوعات جشنواره و نیز بر اساس ضعف و قدرت آثار و رعایت کامل تکنیک‌های داستان‌نویسی، به این نتیجه رسید که هیچ کدام از آثار حائز شرایط کسب رتبه‌ی اول شناخته نشدند.
داستان محمدرضا شمسی، در موضوع کتاب و کتابخوانی و با عنوان «بهترین کتابخوان»، با توجه به شاخص‌های مد نظر هیات داوران توانست رتبه‌ی دوم را از آن خود کند.
مقام سوم بخش داستان کوتاه این جشنواره به طور مشترک به داستان «شیطان در کمین ۱۳ ساله‌ها» اثر مریم قلی‌پور در موضوع آسیب‌های اجتماعی و داستان «یک حسرت، یک رویا، زیباشهر سهند» در موضوع سهند شهر زیبایی‌ها اثر رضا سلیمی تعلق گرفت.
هم‌چنین، نظر به این که در بین آثار رسیده به دبیرخانه‌، داستان‌هایی دریافت شد که از ابعاد مختلف از قبیل رعایت بعضی اصول داستان‌نویسی و اهتمام و توجه به مسائل دینی و فرهنگی و اجتماعی و … قابل توجه بودند، آثار زیر در موضوع نماز و نیایش از طرف هیات داوران به عنوان آثار شایسته‌ی تقدیر شناخته شدند:
یسنا هاشمی با «دستان گره کرده به ضریح»
میترا محمدپور با «خدا همین نزدیکی است …»

**برگزیدگان بخش مصورسازی و بخش ویژه (شایسته‌ی تقدیر)
آیلار علی‌بابایی
فاطمه صفری
آیلین خلیل‌پور
مهین کامرانی در موضوع حمایت از کالای ایرانی

**برگزیدگان بخش شعر (شایسته‌ی تقدیر)
رقیه بدرپور با شعر «امید»
دهقان‌نژاد با شعر «شاهنشه طوس …»
سعید فضلی (بیداد) با شعر «سهندیم» و «اندیشه‌ی دلدار»
نادمه بهروز با شعر «گوناه …»
حسین فتاحی با شعر «بهار من»
محمدرضا قبولی با شعر«تا ابد»
مسعود سهرابی با شعر «زیستن …»
محمد شکری با شعر «برایم شرح داد»
محمود حقیقی (طالب) با شعر «گم‌شده‌ها»
امیرحسین دوست‌زاده با شعر«سرشارکن جهان را …»
شهرستان اسکو در ۲۵ کیلومتری جنوب تبریز واقع شده و شهر جدید سهند با بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت از جمله شهرهای آن محسوب می شود که میزبان سرریز جمعیت کلان شهر تبریز در سال های گذشته بوده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا