بیش از هر زمان دیگری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد استفاده شده است

پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:

هفته فرهنگی اصفهان، رویدادی برای افزایش نشاط اجتماعی همه شهروندان است
بیش از هر زمان دیگری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد استفاده شده است
معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی اصفهان از ۳ تا ۹ اردیبهشت ماه گفت: در این هفته، ۶۲ برنامه در سطح شهر و ۱۰۱ برنامه در سطح مناطق، با شعار ” شهری که دوستش دارم ” و با رویکرد کیفی برگزار می شود.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، محمد عیدی در نشست خبری هفته فرهنگی اصفهان با تأکید بر این که در این برنامه ها تلاش شده همه قشرها و شهروندان طبقات مختلف فرهنگی و اجتماعی شهر اصفهان در نظر گرفته شوند، افزود: برنامه های هنری، ادبی، فرهنگی و ورزشی مختلفی در این هفته پیش بینی شده و در تدوین این برنامه ها بیش از هر زمان دیگری از ظرفیت و مشورت سازمان های مردم نهاد، کمک گرفته ایم.
وی ادامه داد: برنامه های هفته فرهنگی اصفهان بر محورهایی چون افزایش حس تعلق شهروندان، افزایش امید به زندگی، معرفی وجه بین المللی اصفهان، افزایش نشاط اجتماعی، خلاقیت شهروندی، مشارکت جویی شهروندان، نخبه پروری و توجه به همه اقشار و طبقه های اجتماعی تأکید دارد و بر این اساس تدوین شده است.
معاون شهردار اصفهان اضافه کرد: در تدوین این برنامه ها، سعی شده سرمایه اجتماعی شهر افزایش یابد و اعتماد کانون های مدنی و سمن ها جلب شود.
دکتر عیدی اعلام کرد: با رایزنی با اصفهان شناسان و فعالان سازمان های مردم نهاد، به این نتیجه رسیدیم که هفته فرهنگی اصفهان را در اردیبهشت ماه و روز نکوداشت اصفهان را در آذر ماه برگزار کنیم. چراکه سوم اردیبهشت ماه روز تولد شیخ بهایی و اردیبهشت ماه یکی از ایام اوج گردشگری اصفهان است و آذر ماه نیز  برگرفته از نماد اصفهان یعنی قوس آذر و مرتبط با موضوعات هویتی و اسطوره ای اصفهان است.
وی با تأکید بر این که اصفهان باید شهری پر از رویداد باشد، اضافه کرد: اصفهان، جهان شهر است و این عنوانی است که تنها به تعداد محدودی از شهرهای جهان می توان اطلاق کرد. جهان شهر باید ویژگی های بومی خود را به امر جهانی تبدیل کند و این موضوع راهی جز مشارکت مدیران شهری و حوزه های مدنی ندارد.
وی با بیان این که برنامه های هفته فرهنگی اصفهان به منظور احترام به حقوق فرهنگی تمامی شهروندان اصفهانی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: اصفهان متعلق به همه شهروندان است و ما از تقسیم بندی شهروندان به شدت پرهیز می کنیم. در این برنامه ها اقشار خاص مانند معلولان و توانخواهان، بیماران خاص، زنان و کودکان بی سرپرست و مؤسسات خیریه نیز در نظر گرفته شده اند و توجه به فرهنگ فاخر و فرهنگ عامه اصفهان نیز از رویکردهای اصلی بوده است.
وی با تأکید بر این که این برنامه ها با کمترین هزینه اجرا خواهد شد، تصریح کرد: اصفهان شناسان و فعالان سازمان های مردم نهاد در اتاق فکرهای هفته فرهنگی اصفهان حضور داشته اند و برنامه ها با مشورت آنان تدوین شده است. در تدوین برنامه ها بیش از هر زمان دیگری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد استفاده و تلاش شده است برنامه ها به صورت همه جانبه و متنوع در تمام مناطق اجرا شود.
وی با اعلام این که تحقق شهر فرهنگی به سه شاخصه انسان محور بودن، زیست پذیر بودن و معنا گرایی با شاخص پایداری نیاز دارد، اظهار داشت: در این مسیر به افزایش سرمایه های اجتماعی نیازمندیم.
رویکرد تسهیل گرایانه در برنامه های فرهنگی
وی با اشاره به این که تمامی پیشنهادهای سمن ها و تشکل ها در تنظیم برنامه ها مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: سازمان فرهنگی سعی دارد در اجرای برنامه های فرهنگی، رویکرد تسهیل گرایانه داشته باشد و فضا و بستر را برای حضور تمام اصناف و تشکل ها برای برگزاری رویدادهای مختلف و متنوع در سطح شهر فراهم کند.
عیدی، اعلام کرد: در هفته فرهنگی اصفهان، بزرگداشت اساتیدی چون استاد برازنده، استاد ارچنگ، استاد امیر قلی امینی و استاد کیوان برگزار خواهد شد. همچنین برگزاری جشنواره موسیقی اصفهان ویژه آموزشگاه ها و اکران فیلم های مجموعه مستند “راسته” با موضوع مشاغل سنتی بازار اصفهان از جمله دیگر برنامه های این هفته است. همچنین در بخش ورزشی می توان به جشنواره بازی های بومی-محلی و ویژه برنامه باستانی در میدان نقش جهان و در بخش محیط زیست به برگزاری جشن هوای پاک، نمایشگاه حمل و نقل و جشن زمین پاک اشاره کرد.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان از افتتاحیه موزه عصارخانه شاهی در هفته فرهنگی اصفهان خبر داد و گفت: به طور حتم این موزه از بی بدیل ترین موزه های جهان خواهد بود چرا که در دنیا نمونه ای ندارد.

به گفته وی، در این هفته از مستند نگاری پروژه تاریخ شفاهی بازار بزرگ اصفهان، تاریخ شفاهی تئاتر اصفهان و کتاب داستان های مشاغل رونمایی خواهد شد. علاوه بر آن، رونمایی از کتاب” پا به پای زاینده رودو نقشه گردشگری اصفهان” با همکاری تشکل‌های زیست‌محیطی، برگزاری جشنواره پرواز بادبادک‌ها، اجرای تئاترهایی با شاخص طنز در چهارباغ با ۲۰ موضوع مختلف و روایتگری امیر قلی امینی در حوزه اصفهان‌شناسی، از برنامه‌هایی است که برای هفته فرهنگی اصفهان در دستور کار قرار دارد.
عیدی همچنین اعلام کرد: بزرگداشت استاد امیر قلی امینی در کتابخانه مرکزی در روز ۸ اردیبهشت ماه با همت خانه جوان، انجمن صنفی روزنامه نگاران و خانه مطبوعات برگزار می شود و نشان استاد امیر قلی امینی، طراحی و در روز خبرنگار طی آیین نامه ای به منتخبان حوزه رسانه کشور، اهدا و پس از آن برای ابعاد بین المللی این نشان، برنامه ریزی خواهد شد.
گفتنی است آیین آغاز هفته فرهنگی اصفهان یکشنبه دوم اردیبهشت ماه ساعت ۲۰ در مجتمع فرهنگی کوثر واقع در سه راه حکیم نظامی و با حضور مقامات برگزار می شود.

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا