خبرگزاری ارک

جدیدترین اخبار سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری

آخرین اخبار ورزشی، آذربایجان

آخرین اخبار

چرا رستوران‌های تبریز از قطار گردشگری غذایی جهان جا مانده‌اند؟

 این روزها گردشگران به دنبال تجربه‌های جدید و متفاوت در سفر هستند و تمایل دارند خود را در میان انبوهی از افراد با فرهنگ‌ها و نگرش‌های متفاوت غرق کنند و از حضور در جمع آنان لذت ببرند.

101219

ارک خبر- ایسنا، در این میان شهرها و کشورها برای جذب این گونه گردشگران در تلاشند تا خود را متفاوت‌تر از بقیه نشان دهند. پیشنهاد تجربه غذاها و نوشیدنی‌های محلی می‌تواند هر فردی از گوشه و کنار جهان برای چشیدن طعم بی‌نظیر غذاهای اقوام مختلف راهی سفر کند و نقش رستوران‌ها در این میان انکارناپذیر است.

طبق گزارش انجمن جهانی مسافرت غذایی، درآمد سالانه گردشگری غذا به ۱۵۰ میلیارد دلار می‌رسد و از طرفی بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری ۸۸٫۲ درصد از مقاصد گردشگری در معرفی جاذبه‌های خود برای گردشگران، از غذا و نوشیدنی به عنوان عنصر اصلی استفاده می‌کنند.

آذربایجان‌شرقی تنوع بالایی از غذاهای رنگارنگ محلی را در خود جای داده‌است و در سطح استان تعداد قابل توجهی از رستوران‌های کوچک و بزرگ به چشم می‌خورد. از طرفی تبریز از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده‌است و باید در کم‌تر از یک سال خودش را برای این رویداد مهم و تاثیر گذار آماده کند.

حال سوال مهم این است که چرا هنوز استان نتوانسته‌است به یکی از مقاصد مهم گردشگری غذا در جهان تبدیل شود؟ چه مسائل و مشکلاتی پیش روی رستوران‌داران وجود دارد؟

رئیس اتحادیه چلوکبابی‌ها و غذاخوری‌های آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، با اشاره به تغییر عادت‌های غذایی مردم گفت: امروزه رستوران‌ها برای حفظ موقعیت خود باید به کیفیت و تنوع غذاها توجه بیشتری کنند تا بتوانند برای انواع مشتریان و گردشگران با عادت‌ها و ذائقه‌های مختلف خدمات مناسب ارائه دهند.

وحید رشید تقی‌پور، نیروی انسانی و آموزش تخصصی آنان در صنعت رستوران‌داری را ضروری دانست و گفت: برخی افراد بدون هیچ گونه پیش‌زمینه و مطالعات قبلی وارد این حرفه می‌شوند در حالیکه که در مورد نحوه مدیریت مراکز پذیرایی، شیوه برخورد با مشتری، تهیه اصولی و سرو غذا اطلاعی ندارند.

وی برای حل خلاء آموزشی در میان نیروی‌های انسانی و نیز صرفه جویی در زمان و هزینه، تاسیس مرکز آموزش رسمی و تخصصی رستوران‌داری را پیشنهاد کرد.

وی ادامه داد: با همکاری میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی دوره‌هایی برای مدیران و کارکنان رستوران‌ها با هدف آموزش اصولی رستوران‌داری، پذیرایی و شیوه برخورد با مشتری برگزار خواهد شد. باید آموزش‌ها مستمر و مطابق با استاندارهای روز دنیا در صنعت رستوران‌داری باشد.

رئیس اتحادیه با تاکید بر سرو غذاهای محلی در رستوران‌ها خاطر نشان کرد: تقاضای مشتری مشخص می‌کند که کدام نوع غذا در رستوران‌ها سرو شود. به دلیل کم‌بودن گردشگران ورودی به استان و از طرفی ناآشنایی آنان با غذاهای محلی منطقه، تقاضایی برای این گونه غذاها زیاد نیست و رستوران‌ها مجبورند منو را بر اساس نیاز مشتری آماده کنند.

مطالب مشابه